Sposób przygotowania

Galaretki rozrabiamy wg przepisów na opakowaniu. Każdy smak osobno. Do formy wylewamy galaretkę agrestową i odkładamy do lodówki by zgęstniała całkowicie. 5 serków mieszamy razem i dodajemy do nich 2 łyżeczki cukru i miksujemy za pomocą miksera. 2 łyżeczki żelatyny moczymy w wodzie i dodajemy do masy serkowej - cały czas miksując. Taką masę nakładamy na galaretkę i umieszczamy w lodówce, aż masa całkowicie zgęstnieje. Ponownie rozpuszczamy kolejne galaretki truskawkowe i wylewamy na masę serkową, która jest całkowicie zastygnięta !! Chłodzimy w lodówce, aż galaretka całkowicie zgęstnieje i powtarzamy czynność z przygotowaniem masy serkowej, czyli 5 serków mieszamy razem i dodajemy do nich cukier oraz żelatynę, całość miksujemy dokładnie i wykładamy na galaretkę. Umieszczamy w lodówce, by zgęstniała. Przygotowujemy już ostatnie galaretki gdzie dodajemy kokos mieszamy, i wylewamy na masę. Umieszczamy w lodówce na ok 12 godzin. Gotowe kroimy na kawałki. Smacznego !!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Anna210

    super muszę wyprobowac :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tahitha

    Super przepis, aż ślinka cieknie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta31

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo fajny pomysł na ciasteczka
  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !