Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka wieprzowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
cebula biała 3 szt
Czosnek suszony Prymat 1 łyżki
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 1 łyżka
sól do smaku 1 szczypta
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka wieprzowe

Żeberka wieprzowe umyć, wysuszyć i pokroić na porcje. obsypać przyprawami i wstawić na 2 godz do lodówki. Następnie smażyć. W rondlu ugotować rosół dodać zarumienione żeberka i pokrojoną cebulę. Dusić pod przykryciem ok godzinę. Najlepiej smakują z gotowanymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 12.09.2013 09:17
smaczne żeberka
Anna169Hosz 23.09.2012 09:43
Wyglądają apetycznie.
Miki 29.03.2012 11:34
pycha
sara1 25.02.2012 21:49
również lubię a przepis interesujący
Rique 03.08.2011 08:53
lubie żeberka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak