Sposób przygotowania

Ugotowane mięso i oczyszczone papryki pokroić w paski. Cebule obrać i pokrojone w talarki zalać wrzątkiem, po 2-3 minut osączyć. Pomidor pokroić na cząstki, ogórek w cienkie plasterki, ser feta w kostkę. Kukurydzę osączyć z zalewy. Do salaterki wkładać na przemian składniki sałatki.Na wierzchu położyć kilka kosteczek sera feta i oliwki.
Olej wymieszać z sokiem z cytryny i zmiażdżonym czosnkiem, przyprawić solą i pieprzem.
polać sałatkę sosem, wstawić na kilkanaście minut do lodówki.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    4muffins

    ciekawy przepis, szkoda, że nie ma zdjęcia :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    smacznie się zapowiada, ale dla mnie bez oliwek poproszę ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    basia70

    ciekawe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !