Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane ziemniaki z kabanosami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaków 6
pieczarek 1/4 kg
cebula 1
ser

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane ziemniaki z kabanosami

Ziemniaki gotujemy jako całe, następnie kroimy ja na plasterki i układamy w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Kabanosy kroimy na mniejsze kawałki i podpiekamy na patelni razem z posiekana cebulą. Pieczarki obieramy, kroimy i dusimy na patelni razem z kabanosami i cebulą. Tak przygotowany farsz nakładamy na pokrojone w plastry ziemniaki. Na całość nakładamy ser i wstawiamy do piekarnika. pieczemy do momentu, aż ser się rozpuści.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 17.04.2012 11:50
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak