Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pstrąg z roszponką i pomidorami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzony pstrąg 50 dag
pęczek koperku
pomidor żółty 1 szt.
pomidor czerwony 1 szt.
ser żółty 10 dag
3/4 szklanki oliwy
4 łyzki octu
łyżeczka soli
łyżeczka pieprzu
2 łyzeczki cukru
roszponka 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: pstrąg z roszponką i pomidorami

Do słoika wlać oliwę i ocet, wsypać sól, pieprz, cukier, dodać 4 łyżki wody. Mocno zakręcić wieczko i wstrząsać słoikiem przez minutę. Taka ilość sosu wystarcza na kilka sałatek (przed użyciem zawsze wstrząsać).
Rybę obrać ze skóry i ości, podzielić na cząstki. Sałatę umyć i osuszyć. Ser pokroić w dużą kostkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki (niekoniecznie) i pokroić na ósemki.
Wszystkie składniki sałatki przełożyć do m iski, wymieszać, polać sosem winegret. Posypać siekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 29.07.2011 14:37
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak