Sposób przygotowania

Cebulę pokrój w półtalarki. Wymieszaj razem ze śliwkami i 1/2 porcji ułóż w wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym. Posyp majerankiem, solą i pieprzem. Na warstwie cebuli i śliwek ułóż białe kiełbaski, a następnie przykryj pozostałą ilością cebuli i śliwek. Zalej szklanką bulionu, skrop olejem. Wstaw do piekarnika na ok. 30 min. w temp. 180 st. Piecz do czasu, aż kiełbaski się zrumienią. Podawaj do białego barszczu lub żurku, a także jako przekąskę do pieczywa czy gotowanych ziemniaków.

Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    rakow2

    lubię biała kiełbasę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !