Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Swojskie masło-czosnkowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana swojska 1,5 litra
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Swojskie masło-czosnkowe

Śmietanę wlać do pojemnika i ubijać mikserem,aż do wytrącenia się masła.Odcedzić.Masło zostawić w durszlaku na parę min.
Czosnek zmiksować,np blenderem i wymieszać z powstałym masłem.
Uformować tzw.osełkę,zawinąć w folię i włożyć do lodówki do zastygnięcia.Wyjąć parę minut przed podaniem,aby trochę zmiękło.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 29.01.2014 21:29
pyszne do bułeczek
IlonaAlbertos 17.07.2013 18:49
Domowe jest najlepsze.
smakoszek 29.07.2011 16:00
oj,pyszne to masełko
Joanna108
Joanna108 23.06.2011 12:12
prawdziwy smak masełka !!! pycha !!!
Grażyna13 16.06.2011 15:37
Super !
ana00 02.06.2011 22:01
swojskie najlepsze ;)
Magdalena80 11.05.2011 23:21
bardzo lubię prawdziwe masełka
Karolcia12 08.10.2010 18:28
takie lubi mój mąż

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak