Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mielone z wątróbki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbki drobiowe 30 dag
mięso mielone drobiowe 50 dag
jajko 1 sztuka
mleko
sól
pieprz
olej do smażenia
bułka czerstwa 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone z wątróbki

Bułkę moczymy w mleku lub w wodzie i dokładnie odciskamy. Mieszamy ze sobą dokładnie wszystkie składniki, doprawiamy do smaku i formujemy niewielkie kotlety (wielkość wg uznania). Ja czasami dodaję jeszcze odrobinę natki pietruszki lub szczypiorku. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 23.03.2011 07:37
oooooooooooooooooooo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak