Sposób przygotowania

z podanych składnikow (oprócz maku i jabłek ) wyrabiamy gładkie ciasto i dzielimy je na 3 częsci. Pierwsza wałkujemy i wykładamy na blaszke. Mak gotujemy i mielimy 2 razy, dosładzamy go do smaku, mozna dodac rodzynki lub orzechy, dodajemy jedno jajko, mieszamy i wykladamy na blache. druga czesc ciasta walkujemy i ukladamy na maku. jablka ucieramy na tarce op grubych oczkach i ukladamy na ciescie, przykrywamy ostatnia częscią ciasta i pieczemy ok 1 godziny

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    nie jadłam jeszcze ale wypróbuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    musi być smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    jolajka

    ciekawe połączenie, robiłam sero makowiec ale takie jeszcze nie, koniecznie do wypróbowania
  • 0
    original
    Opublikowano

    monisia1977

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    ale fajne, seromakowiec juz robilam ale to ciasto Też musi byc super
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    mniam!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Mysiuniu - przepyszne ciasto!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Stenka

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    AURELKA

    pychota
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !