Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczka otulona boczkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwiczka wieprzowa 50 dag
keczup pikantny 1 łyżka
Przyprawa do pieczeni i mięs duszonych Prymat
kijki do szaszłyków
boczek wędzony 15 plastry
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczka otulona boczkiem

Polędwiczki przekrajamy na plastry grubości 3 cm. Każdy z plastrów dokładnie posypujemy przyprawą do pieczeni. Mieszamy oliwe, keczup i czerwoną paprykę i tak powstałym sosem smarujemy przyprawione polędwiczki. Boczek kroimy w paski i okręcamy każdą polędwiczkę. Całość nabijamy na kijki od szaszłyków i pieczemy w temp 200 st ok 45 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 25.02.2011 00:12
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak