Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczki na bulionie wołowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki młode 6 średnich
cebula biała 1 mała
masło 1 łyżka
sól, pieprz
woreczek do gotowania na parze
bulion wołowy 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczki na bulionie wołowym

Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, wrzucamy do woreczka do gotowania na parze, zalewamy bulionem (0,5 kostki wołowej rozpuszczonej w 0,5 szklanki wody), gotujemy w mikrofali ok 10 minut.
Cebulę kroimy w drobną kostkę. W rondelku rozpuszczamy masło wrzucamy cebulę, smażymy na złoty kolor, gotowe ziemniaczki mieszamy z cebulką i gotowe. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sarenka 08.10.2011 09:53
Fajny przepis.
Ela15 07.09.2011 09:32
coś nowego
oliwkowa
oliwkowa 04.06.2011 17:52
Ciekawe ;-)
misia53 16.10.2010 08:54
Ciekawe.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak