Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki tymiankowe z cebulą i szynką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1,5 szklanki
kefir 2 szkl
jaja 2 szt
sól
cebula biała 1 szt
szynka 100 g
tymianek 1 (posiekany)
Soda oczyszczona Prymat 0,5 łyżeczki
ser żółty 50 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Placki tymiankowe z cebulą i szynką

1. Mąkę dokładnie wymieszać z kefirem, jajami, solą i sodą.
2. Dodać do ciasta szynkę pokrojoną w kostkę, cebulę w kostkę, ser żółty tarty, oraz 1 łyżeczkę świeżego tymianku.
3. Smażyć na gorącym oleju, nakładać łyżką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zofia12 29.09.2010 11:59
oczywiście to tymianek:)
Zofia12 29.09.2010 10:30
zdjęcie z mojego ogródka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak