Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nugat

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białka z jajek 6 sztuk
cukier puder 40 dag
miód 15 dag
cukier waniiowy 15 g
orzechy 10 dag
rodzynki 10 dag
andrut

Przepis i sposób przygotowania na: Nugat

Ubić pianę z bialek .do piany dodawać cukier puder,z początku ubijać a nastepnie ucierać na gęsty lukier.W naczyniu rozgrzac miód,dodać lukier i ciągle ucierając gotowac kilka minut.Kończymy gotowac,gdy kropla wpuszczona do zimnej wody twardnieje.Dodac posiekane orzechy , rodzynki i cukier waniliowy,wymieszać.Wylożyć na wafel przyłożyc drugim waflem,obciążyć,wystudzićKroić ostrym nożem w podłużne kawałki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 11.04.2012 15:50
smaczne
zuzanna_z 08.01.2012 12:35
pycha
Brigitte 21.12.2011 18:24
warto znać taki przepis :)
ewaa 06.12.2011 17:54
mnniam rewelacja:)
Iwona56 07.12.2010 11:17
uwielbiam coś takiego
Monika193
Monika193 09.10.2010 10:54
takiego przepisu mi brakowało
anja3107 29.09.2010 13:20
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak