Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makowiec z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak 0,5 kg
jaja 6 szt.
miód prawdziwy 250 ml.
cukier puder 100 gram
cukier drobny 0,5 szkl.
mąka 0,5 szkl.
masło 100 gram
jabłko 0,5 kg.
zapach migdałowy
proszek do pieczenia1 1 łyżeczka
polewa czekoladowa
wiórki kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: makowiec z jabłkami

Mak sparzyć i przekręcić dwa razy przez maszynkę(można użyć gotowej masy makowej). Dodać miękkie masło, cukier puder, miód, 3 całe jaja, starte jabłka i zapach.
Wszystko dokładnie wymieszać i wyłożyć na blachę pokrytą papierem do pieczenia. Piec 40 min.
Zrobić biszkopt z 3 jaj, cukru, mąki i proszku do pieczenia. Wylać go na zapieczony mak i piec jeszcze ok. 20 minut. Po upieczeniu, jeszcze gorący placek, wyłożyć na deskę, tak, aby biszkopt był na dole ciasta. Zdjąć delikatnie papier, polać polewą i posypać wiórkami kokosowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ela16 27.04.2011 15:25
fajne
marta0906 07.01.2011 18:57
Świetny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak