Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek miodowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 35 dag
masło 10 dag
jajko 1 szt
miód 1 łyżka
śmietana 3 łyżki
cukier puder 30 dag
Soda oczyszczona Prymat 0,5 łyżeczki
marmolada 50 dag
czekolada gożka 10 dag
mleko 3 łyżki
margaryna 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek miodowy

Mąkę przesiać na stolnicę dodaćjajko 20 dag cukru pudru,śmietanę sodę,roztopiony przestudzony miód.Zagnieść ciasto tak gęste jak na pierogi,podzielić na dwie części,rozwalkować,upiec dwa placki.Po upieczeniu przełożyć marmoladą ewentualnie drzemem.Czekoladę ,mleko, margarynę resztę cukru pudru włożyć do naczynia,ogrzewać nie dopuszczajac do zagotowania,połączyć.Płynną polewą oblać ciasto,udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 01.07.2012 09:42
pycha
Seba 09.05.2012 10:16
super
olkaaa 25.04.2012 13:33
super
Angelika10 05.11.2011 23:30
super :)
Monika193
Monika193 09.10.2010 10:53
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak