Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Orzechowy przekładaniec brzoskwiniowo-kokosowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Orzechowy przekładaniec brzoskwiniowo-kokosowy

Składniki:

biszkopt orzechowy:

•4 jajka
•50g mielonych orzechów włoskich
•80g cukru kryształu
•50g mąki pszennej
•1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
•3 łyżki bułki tartej
biszkopt kokosowy:

•6 białek
•1/2 szklanki cukru kryształu
•150g kokosu
•1 łyżka mąki ziemniaczanej
•1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
krem:

•1 puszka brzoskwiń
•1 kostka margaryny
•6 żółtek
•1/2 budyniu śmietankowego
•1 łyżka mąki pszennej
Przygotowanie:

Biszkopt orzechowy: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka, a następnie mąkę, zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodać orzechy i bułkę tartą. Wymieszać, przelać do formy prostokątnej dużej. Piec w temp. 180 st. ok. 30 min.

Biszkopt kokosowy: Białka ubić z cukrem na sztywno i lekko wymieszać z kokosem. Dodać mąkę, wymieszaną z proszkiem. Piec w temp. 180 st. ok. 30-40 min.

Krem: Odlać sok z owoców. Jeśli nie będzie całej szklanki płynu, dodać wody i ugotować na niej budyń z łyżką mąki. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem i żółtkami. Dodać ostudzony budyń i ucierać. Do masy dodać drobno pokrojone owoce.

Przekładanie placka: Biszkopt orzechowy - krem - biszkopt kokosowy - krem - biszkopt orzechowy

Ciasto polać polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 27.10.2011 16:46
mniam
Krzysztof42 12.01.2011 15:41
dobrze przełożone
basia27 08.05.2010 23:14
przepis ziezły
ania86 08.05.2010 22:43
super przepis
leszek1974 06.05.2010 22:31
bardzo fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak