Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mini pierozki z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 sztuka
mleko ciepłe 150 mililitrów
mąka ile wejdzie
pieczarki 1,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: mini pierozki z pieczarkami

Mąkę wysypujemy na stolnicę około 1 kg, solimy dodajemy jajko i powoli ciepłe mleko, wyrabiamy ciasto, rozwałkowujemy. Pieczarki myjemy, cebulę kroimy w kostkę podsmażamy dodajemy pieczarki starte na tartce o grubych oczkach, przyprawiamy dusimy 15 minut. Z ciasta większym kieliszkiem wycinamy krążki, napełniamy farszem , gotujemy 4 minuty od wyołynięcia na wierzk

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kopiko1983 04.02.2011 00:13
To musi być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak