Sposób przygotowania

1. Cielęcinkę zagotowywujemy i szumujemy
2. Następnie do czystej już wody dodajemy jarzynkę: marchewka, por, seler, pietruszka.
3. Całość gotujemy przez 40 minut.
4. Usuwamy nadmiar jarzynki.
5. Dodajemy kaszę jęczmienną, ziemniaki oraz małą kalarepkę pokrojoną w kosteczkę oraz kostkę rosołową.
6. Po 30 minutach, dodajemy 1 łyżeczkę soli troszkę koperku i natkę pietruszki.
7. Zabielamy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Zofia12

    bardzo zdrowa!
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    zdrowa i ciepła zupka czyli to co lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !