Sposób przygotowania

Składniki:

buraki 3-4 sztuki, masło 1 łyżka, mąka 1 łyżka, śmietana 3 łyżki, sól do smaku, pieprz do smaku, papryka słodka do smaku, kwasek cytrynowy 1 szczypta, cukier 1/4 łyżeczki

Buraki ugotowane zetrzeć na tarce drobnej jak na ćwikłę. W rondelku rozpuścić tłuszcz dodać mąkę i lekko podsmażyć aby nie ściemniała, dodać buraczki wymieszane ze śmietaną, przyprawić i chwilę smażyć, gdyby było za gęste.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna156

    buraczki ...ulubione :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    lilify

    smak dzieciństwa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !