Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet jajeczne

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 7 sztuk
bułka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
sól
pieprz
mleko do anmoczenia bułki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet jajeczne

Bułkę moczymy w mleku, wyciskamy. 6 jajek gotujemy na twardo i razem z cebulą przepuszczamy przez maszynkę lub ścieramy na tarce o grubych oczkach. Do masy dodajemy surowe jajko oraz przyprawy. Powstałą masę dokładnie wyrabiamy, formujemy niewielkie kotleciki, panierujemy w bułce tartej i smażymy z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 14.06.2013 06:39
ciekawe !!!!
aleksa123 09.06.2011 14:59
Pyszne są

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak