Sposób przygotowania

Zagnieść ciasto makaronowe mąki jajka szczypty soli i wody.
Rozwałkować i pokroić w małe romby nożem lub radełkiem
Ugotować makaron w osolonej wodzie, przepłukać zimną wodą.

Kapustę wypłukać 2-3 krotnie w ciepłej wodzie.
do rondla wlać olej, wrzucić pokrojoną cebulę, podsmażyć .. dodać kapustę, podlać 1 szkl wody dodać pół łyżeczki kminku i dusić do miękkości. osobno usmażyć pokrojony boczek, boczek zdjąć i wrzucić do kapusty, na tym tłuszczu przysmażyć pieczarki, dodać do kapusty. Odparować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Kapustę wymieszać z makaronem. Można zapiec w piekarniku.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    banditka

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    peggysue

    no fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    ładnie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !