Sposób przygotowania

Warzywa drobno pokroić. Boczniaki oczyścić papierowym ręcznikiem, posiekać w paseczki. Roztopić 2 łyżki masła i dusić na nim warzywa z grzybami 5 minut , mieszać. Przełożyć do garnka, zalać bulionem,wsypać przyprawy. Gotować 0, 5 godz.
Z mąki i kolejnych dwóch łyżek masła zrobić rumianą zasmażkę. Gorącą rozprowadzić zimną wodą /użyć do mieszania trzepaczki rózgowej/ i wlać do zupy. Zagotować, dodać śmietanę /najpierw zahartować ją odrobiną gorącej zupy w kubku/. Ewentualnie dodac soli i pieprzu, kto lubi - przyprawy do zup.
Podawać z bagietką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta31

    ciekawe :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolajka

    Wspaniały smak!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !