Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szczawiowa z jajkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczawiu świeżego lub ze słoika 30 dag
marchewka 1
pietruszka 1
śmietany 1/3 szkl
mąki 1 łyżka
ziemniaki 3
sól, pieprz do smaku
jajko ugotowane na twardo 2

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szczawiowa z jajkiem

Warzywa obieramy i kroimy w kostkę. Wszystko zalewamy 4 szklankami wody i gotujemy. Na koniec dodajemy szczaw. Mąkę rozrabiamy ze śmietana i wlewamy do zupy i gotujemy ok 5 min. Podajemy z połówka jajka u ugotowanymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gottrina 06.02.2012 19:01
super szczawiowa, dzisiaj wypróbowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak