Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny czekoladowo-piernikowe

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 i 3/4 szklanka
mleko 1 szklanka
olej 3/4 szklanki
kakao gorzkie 2 łyżki
proszek do pieczenia łyżka 2 łyżeczki
cukier 3/4 szklanki
jajko 1 sztuka
orzechy włoskie
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny czekoladowo-piernikowe

Wykonanie:

W jednym misce umieścić składniki suche (mąka, cukier, proszek do pieczenia,soda oczyszczona,przyprawa do piernika, kakao,). W drugiej umieścić składniki mokre (mleko, olej, jajko). Do składników suchych wlać mokre, wymieszać drewnianą łyżką niezbyt starannie, ciasto ma być dość gęste. Napełnić foremkę do muffinów do 3/4 wysokości (muffiny mocno rosną). Na wierzch położyć połówkę orzecha wloskiego. Piec w temp. 200oC około 20 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 20.03.2012 08:19
pyszne
Małgorzata106 01.12.2010 21:54
pyszności
marzencia2007 22.11.2010 12:45
mniam :) wyglada pięknie, musi smakowac super
Leonka 16.11.2010 06:40
Super zdjecie i przepis!
kot_pankracy 13.11.2010 16:48
świąteczne
Katarzyna156 11.11.2010 00:33
ślicznie wyglądają :)
Martysia 10.11.2010 11:20
wygląda apetycznie i do tego ładnie podane :)
Grażyna13 03.11.2010 23:47
To by mi smakowalo !
Ewa99 06.10.2010 11:54
wygląda smakowicie
hastalavista 30.09.2010 01:12
muszę sobie sprawić foremkę do muffinów i wypróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak