Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie pod pierzynka

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

matiasów 6
marchewki 2
ziemniaki 2
jajek 5
szczypiorek posiekany
majonez. tradycyjny, sól i pieprz Do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie pod pierzynka

Matiasy moczymy okolo 2 godzin. Nastepnie kroimy w kostkę.
Marchewki, ziemniaki i jajka gotujemy.
Marchewki i ziemniaki kroimy w kostke.
Ugotowane jajka oddzielamy białka od żoltek i też kroimy w kostkę.

Sposób układania:
Na sam doł ukladamy matiasy, następnie marchewki pokrojone w kostkę. Smarujemy majonezem cieńką warstwą. Doprawiamy sola i pieprzem. Nastepnie układamy Ziemniaki i białka pokrojone w kostkę. Smarujemy majonezem i dajemy zółtka pokrojone w kostkę i posypujemy szczypiorkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 26.07.2013 08:58
fantastyczne
Izabela28 11.10.2010 12:02
Pychotka. Uwielbiam takie sałatki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak