Sposób przygotowania

Ciasto:
margaryne, mąkę, 1/2 szkl.ciepłej wody wymieszać i na godz lub 2 wstawić do lodówki

Warzywa(farsz)

Szpinak 500g ugotować , odcedzony szpinak podsmażyć z cebulką i czosnkiem.

Po wystygnięciu farszu dodać 2 żłótka, 20 dek twarogu, garstkę sera utartego posolić i popieprzyć wymieszać

Ciasto podzielić na dwie części.Jedną wyłożyć na blaszę i podziurawić widelcem na ciasto wyłożyć szynkę na szynkę nałożyć farsz na farsz ser w plastrach na ser drugą połowę ciasta

Piec 30 min w 180*

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    takiego tortu nie miałam jeszcze okazji skosztować
  • 2
    original
    Opublikowano

    Baska Kaska

    świetne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !