Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty czerwonej

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 30 dag
jabłka 20 dag
por 1 szt
sól do smaku
cukier do smaku
oliwa 3 łyżki
musztarda 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty czerwonej

Kawałek główki kapusty czerwonej, zwykle bardzo ściśle zwiniętej, zetrzeć na tarce z największymi otworami. Od razu kapustę skropić sokiem z cytryny. Na tej samej tarce zetrzeć jabłko, pokroić pory w drobne pierścienie. Wszystko osolić, posypać cukrem do smaku, oblać oliwą wymieszaną z musztardą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 14.06.2012 09:23
smaczny dodatek do obiadu
zuzanna_z 28.05.2012 11:55
fajne
Katarzyna59 13.05.2012 14:36
ładnie wygląda
Iwona51
Iwona51 28.09.2011 10:39
pycha
misia53 04.07.2011 13:03
super
MAR3STA 18.02.2011 18:21
świetna do obiadu;)
cukiereczek 30.09.2010 08:13
Kapustka dobra
Monika193
Monika193 29.09.2010 08:34
super, uwielbiam czerwoną kapustkę
Margo1 29.09.2010 07:30
lubię taką kapustkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak