Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty włoskiej

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska 40 dag
ogórki kwaszone 2 szt
jabłko 1 szt
olej 3 łyżki
musztarda 1 łyżeczka
zielenina
ocet winny do smaku
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty włoskiej

Kapustę poszatkować i połączyć z drobno pokrojonym ogórkiem oraz jabłkiem startym na tarce i największymi otworami. Przyprawić do smaku solą, cukrem, octem winnym, oblać olejem wymieszanym z musztardą. Surówkę przykryć i wstawić do lodówki na kilka minut. Natychmiast podawać posypaną zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 07.02.2014 08:10
pysznie podana
IlonaAlbertos 18.11.2013 20:33
Musi być smaczna.
gusia1000 24.02.2013 02:19
Pyszna taka.
zuzanna_z 30.05.2012 12:14
smaczna
Seba 19.03.2012 09:25
pycha
Angelika10 22.10.2011 23:12
pycha
Margo1 29.09.2010 07:31
lubię wszystkie surówki z kapusty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak