Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szczawiowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczaw 10 dag
mleko 500 ml
mąka 2 łyzki
jajko 4 szt
sól do smaku
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szczawiowa

3 szklanki wody zagotować, dodać umyty i drobno posiekany szczaw, gotować bez przykrycia. Mleko wymieszać z mąką, zalać nim zupę. Zagotować z kostką bulionową. Przyprawić solą do smaku. Ugotowane na twardo jajko pokroić w ćwiartki, rozłożyć na talerze, posypać zieleniną, zalać zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 14.10.2011 00:13
pycha
Monika193
Monika193 29.09.2010 08:32
pamiętam jak byłąm dzieckiem to zbieraliśmy szczaw na łąkach i jedliśmy :)
Margo1 29.09.2010 07:12
lubię i nawet dawno nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak