Sposób przygotowania

Melon podzielić na ćwiartki, dokładnie wydrążyć pestki. Miąższ obrać ze skórki. Jedną ćwiartkę melona pokroić na grube, pozostałe na cienkie cząstki. Pomidory umyć, oczyścić, pokroić na kawałki. Na czterech talerzach ułożyć w kształcie wachlarza cienkie kawałki melona oraz pomidory. Dodać plasterki salami i pozostałe cząstki melona. Przygotować sos winegret: ocet balsamiczny wymieszać z solą i świeżo zmielonym pieprzem. Po całkowitym rozpuszczeniu się przypraw dodać olej, całość ponownie dokładnie wymieszać. Sos przykryć, wstawić na kilka minut do lodówki,sosem winegret równomiernie polać sałatkę. Bazylię opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć. Listki oderwać od gałązek. udekorować nimi gotową potrawę.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !