Sposób przygotowania

Ogórek sałatkowy obrać,pokroić w drobną kosteczkę. Ogórki konserwowe osączyć, obrać pokroić w kostkę lub drobniutko posiekać. Mocno rozgrzać tłuszcz w rondlu, smażyć na nim przygotowane warzywa 5-6 minut na małym ogniu nie przerywając mieszania. Całość zalać rosołem, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, gotować jeszcze 5 minut. Zdjąć z ognia, zupę odstawić na kilka minut do przestygnięcia. następnie dokładnie zmiksować, dobrze podgrzać. Dodać gęstą śmietanę, wymieszać. Koperek opłukać, osuszyć i drobniutko posiekać, wsypać do zupy. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !