Sposób przygotowania

Mięso dokładnie umyć, usunąć grube błony tkanki łącznej,a następnie posypać szczyptą pieprzu. Na teflonowej patelni rozgrzać olej, wrzucić mięso. Podsmażyć na wolnym ogniu ze wszystkich stron, aż powierzchnia polędwicy nabierze pięknej, złocistej brązowej barwy.Piekarnik rozgrzać do temp. około 200 stopni. Zrumienioną polędwicę piec 20minut. Około 5 minut przed końcem pieczenia mięso lekko posolić i polać roztopionym masłem. Upieczoną polędwicę pokroić w cienkie plastry. Podawać z gotowanymi ziemniakami lub frytkami i surówką z sałaty i pomidorów.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !