Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica po angielsku

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej 20 ml
masło 30 dag
sól
polędwica wołowa 55 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica po angielsku

Mięso dokładnie umyć, usunąć grube błony tkanki łącznej,a następnie posypać szczyptą pieprzu. Na teflonowej patelni rozgrzać olej, wrzucić mięso. Podsmażyć na wolnym ogniu ze wszystkich stron, aż powierzchnia polędwicy nabierze pięknej, złocistej brązowej barwy.Piekarnik rozgrzać do temp. około 200 stopni. Zrumienioną polędwicę piec 20minut. Około 5 minut przed końcem pieczenia mięso lekko posolić i polać roztopionym masłem. Upieczoną polędwicę pokroić w cienkie plastry. Podawać z gotowanymi ziemniakami lub frytkami i surówką z sałaty i pomidorów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 17.08.2011 10:54
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak