Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe Kokosanki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

2 szkl maki
1 1/2 szkl. cukru
1/2 kostki masła
3 łyżki miodu
1/2 szkl. mleka
3 łyżeczki proszku do pieczenia
Polewa:
kostka margaryny (tylko nie Palmy)
niepełna szklanka cukru pudru
8 łyzek mleka
3 łyżki kakao
jajko 2 szt.
wiórki kokosowe 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe Kokosanki

Ciasto: rozpuścić masło i cukier następnie dodać mąkę, miód, jajka, mleko i proszek do pieczenia i wszystko razem utrzeć, wylać na blaszkę i piec 40-45 min.
Polewa: rozpuścić margarynę i cukier puder razem z mlekiem i kakaem, zagotować 10 min. Ciasto pokroić w kwadraty lub w rąby i następnego dnia kiedy ciasto będzie zimne obtaczać najpierw w polewie następnie w wiórkach kokosowych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 28.09.2010 20:28
muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak