Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinakowa zapiekanka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mrożony szpinak 60 dag
cebula 1 szt
ząbek czosnku 3 szt
żółty ser 30 dag
bazylia do smaku
oregano do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku
pomidor 2 sztuka
tłuszcz do smaku
jajko 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinakowa zapiekanka

Szpinak rozmrazamy, przyprawiamy, dodajemy odrobine soku z cytryny. Nastepnie dodajemy podsmażoną posiekana cebulę oraz podsmażony przecisniety czosnek. dusimy przez chwile. Pomidory sparzamy. Na czynie zaroodpornr natłuszczamy, kładziemy szpinak, na niego pokrojone w plastry pomidory, rozklócone jajka, na wierzch ser. zapiekamy w 200 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mala2021 21.10.2011 08:23
bardzo smaczne
gacopierz23 13.05.2011 11:15
lubię szpinak
eduszo
eduszo 13.01.2011 12:47
Super.
mundek1011 29.09.2010 18:06
fajny sposób na szpinak
Małgorzata113 28.09.2010 20:26
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak