Sposób przygotowania

Umyte i obrane gruszki przekroić na pół i wydrążyć gniazdka nasienne. Dokładnie skropić sokiem z cytryny. Do ok. 1 litra wody wsypać cukier i cukier waniliowy. Zagotować. Do gotującej się wody włożyć delikatnie gruszki i gotować na małym ogniu ok. 15 minut. Całość zostawić do ostygnięcia. W międzyczasie stopić czekoladę wraz z kremówką. Wyjąć gruszki i położyć na talerzyk a następnie polać je sosem czekoladowym.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    jak słodkie to lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    fubię to:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Ależ słodkości! :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !