Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron sojowy z tofu

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron sojowy 20 dag
grzyby mun 2 szt
sos sojowy
olej sojowy
kiełki
tofu 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron sojowy z tofu

Makaron zalać wrzątkiem, gotować 3 minuty po czym odcedzić. Grzyby namoczyć, a kiedy zwiększą swą objętość, pokroić. Na głębokiej patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojone tofu, chwilę podsmażyć. Dodać grzyby, podgrzewać kilka minut. Włożyć odsączony makaron, przyprawić do smaku sosem sojowym, wymieszać. Posypać kiełkami i posiekanym szczypiorkiem. Podawać od razu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 27.03.2011 00:17
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak