Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z kurczaka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 60 dag
cielęcina 30 dag
wieprzowina 30 dag
pieczarki 20 dag
śmietana 250 dag
jaja 2 szt
cebula biała 1 szt
masło 8 dag
marchew 4 szt
fasolka szaragowa
bulion 250 dag
sól
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z kurczaka

Cebulę i pieczarki posiekać, przesmażyć na łyżce masła, marchewki i fasolkę ugotować. Mięso pokroić, zmiksować z cebulą i pieczarkami. Dodać jajka i śmietanę, przyprawić, wyrobić. Do natłuszczonej formy włożyć warstwę masy, na niej połowę marchewki, fasolkę, przełożyć masą, ułożyć resztę warzyw, przykryć masą. Piec w kąpieli wodnej około 70 min. Ostudzić, wyjąć z formy, na wierzchu ułożyć warzywa. Żelatynę rozpuścić w bulionie, tężejącą zalać wierzch pasztetu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzencia2007 01.10.2010 08:37
musi byc siwetny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak