Sposób przygotowania

Przygotowanie:

Szparagi ugotować w osolonej wodzie, z dodatkiem niewielkiej ilości cukru i masła, 15 min. Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Powinien być al dente. Przygotować sos pomidorowy: podsmażyć na patelni posiekany czosnek, cebulę i pieczarki, dodać pomidory, koncentrat i przyprawy. Dusić pod przykryciem kilkanaście minut. Przygotować sos beszamelowy: na maśle podsmażyć mąkę, wlać mleko i gotować, aż sos zgęstnieje. Doprawić, zestawić z ognia i dodać rozmącone jajko. Wymieszać.

Do naczynia żaroodpornego wyłożyć makaron, wymieszany z sosem pomidorowym. Na wierzch położyć ugotowane szparagi i zalać sosem beszamelowym. Wyłożyć szynkę i żółty ser. Zapiekać w temp. 180 st. ok. 30 min.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    wypróbowałam przepis daję mu 5
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    wypróbowałam przepis daję mu 5
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ania86

    uwielbiam szparagi. super przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    basia27

    polecam ten przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    ze szparagami jeszcze nie jadlam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !