Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki faszerowane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidor 1 sztuka
cukinia 1/2 sztuki
oliwa 2 łyżki
żółty ser 4 plastry
koperek kilka gałązek
sól, pieprz do smaku
ziemniaki
oliwki zielone 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki faszerowane

Cukinię pokroić w kostkę. Pomidora sparzyć, obrać ze skórki i również pokroić w kostkę. Cukinię, pomidora i posiekane oliwki przełożyć do miski. Wlać oliwę, przyprawić odrobiną soli i pieprzu. Ziemniaki dokładnie umyć. Odkroić wierzchy i wydrążyć środki. Napełnić je farszem i owinąć folią aluminiową. Piec ok. godzinę w temp. 200 stopni, po czym zdjąć folię, przykryć ziemniaki plasterkami sera i zapiec na złoty kolor. Udekorować ziałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 24.10.2011 18:49
super pomysł
marzencia2007 09.10.2010 10:32
fajny przepis szkoda ze fotki nie ma :)
marzencia2007 09.10.2010 10:32
fajny przepis szkoda ze fotki nie ma :)
RenataZ-et 30.09.2010 20:54
Baardzo lubie
iwa643 29.09.2010 07:52
super przepis
Margo1 29.09.2010 07:36
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak