Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski śląskie

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1 kg
mąka ziemniaczana 4 łyżki
jaja 2 sztuka
mąka 1/2 szklanka
sól do smaku 1 szczypta
boczek 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski śląskie

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, przecisnąć przez praske, dodać mąkę ziemniaczaną, jaja i szczyptę soli. Zagniesć ciasto. Rękami obsypanymi mąką uformować z ciasta kluski, spłąszczyć, zrobić palcem dziurkę. Gotować do chwili wypłynięcia w osolonej wodzie.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Miki 18.06.2012 08:31
dobre
jogobella23 13.06.2011 09:36
super
cukiereczek 09.01.2011 07:59
z dodatkiem sosu rewelacja
Grażyna13 06.01.2011 00:21
bardzo lubię :)
ziutula
ziutula 02.01.2011 15:50
smacznego....
jolaxa1 02.01.2011 13:02
super
Małgorzata106 06.12.2010 21:37
pewnie są przepyszne
Emilia22 18.11.2010 14:21
super kluseczki:)
eli82 23.10.2010 11:23
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak