Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żurek po tarnowsku

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony 10 dkg
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
śmietana 12% 2 łyzki
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
żurek 1 butelka
bulion 2 szt.
fasola biała 10 ugotowana

Przepis i sposób przygotowania na: żurek po tarnowsku

W litrze wody ugotować kostki bulionowe i wlać dobrze rozmieszany żurek. Boczek podsmażyć bez dodatku tłuszczu. Dodać do żurku. Doprawić przyprawami i podbić śmietaną. Na talerz wyłożyć ugotowany groch Jasiek i zalać go żurkiem. Polecam! ciekawy smak!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 13.01.2012 17:38
lubię zurek,mniam
mamusia1 08.12.2010 17:10
polecam!
mamusia1 30.09.2010 20:19
robiłam i z grochem jest super!
Margo1 29.09.2010 07:50
wyśmienite
Łucja1 28.09.2010 20:34
ciekawe zestawienie smaków!
mamusia1 28.09.2010 20:25
niepowtarzalny smak!
zajaczekjz 28.09.2010 19:02
Pychotka bardzo polecam:))
Beata73 28.09.2010 18:44
KOREKTA! zamiast boczku ma być kiełbaska! przepraszam!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak