Sposób przygotowania

Grzyby pokroić, ugotować i osaczyć. Cebulę obrać, pokroić w piórka i zeszklić na oleju (najlepiej w dużym garnku). Do cebuli dodać grzyby i pozostałe składniki, wszystko dokładnie wymieszać i dusić na małym ogniu przez ok. 10 minut często mieszając. Gotową sałatkę przełożyć do przygotowanych wcześniej słoików, zamknąć i pasteryzować przez ok. 15 minut. Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu. Podawać jako dodatek do obiadu, mięs i wędlin (można na ciepło jak i na zimno). Z takiej porcji wyszło mi 6 słoiczków jak od dżemu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pycha na zimę
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Chciałabym mieć tyle grzybów, aby robić z nich przetwory.
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Znajoma podpowiedziała mi takie \"grzybne\" miejsce i całą jesień sobie tam jeździłam. Jeden wypad to były 1-2 wiadra grzybów :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena40

    wspaniałe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Lubie grzybki, ale w moich okolicach ich nie ma :(
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Wspaniałe są te Twoje przetwory z grzybów, dobrze mieć takie przetwory i taką znajomą co podpowie gdzie szukać grzybów.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !