Sposób przygotowania

Cebulę i czosnek posiekać, pomidor pokroić w kostkę. Szpinak sparzyć. Na maśle zeszklić cebulę i czosnek, dodać ryż, chwilę posmażyć i zalać dwiema szklankami wody. Gotować, aż ryż wchłonie wodę. Foremkę wyłożyć folią i odsączonymi liśćmi szpinaku. Ryż wymieszać z rozbitymi jajkami i pomidorami, przyprawić i przełożyć do formy. Przykryć szpinakiem. Piec w kąpieli wodnej w nagrzanym piekarniku (220 stopni) ok. 30 minut. Udekorować kiełkami i pomidorkami koktajlowymi.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    łatwe ale nie robiłam i ciekawe.
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Super pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !