Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z soi i pieczarek

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

oregano 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z soi i pieczarek

Wypłukane ziarno soi należy zalać zimną wodą i odstawić na ok. 12 godzin. Po upływie tego czasu, odlewamy wodę, soję zalewamy świeżą wodą i gotujemy do miękkości ok. 2 godz. Następnie miksujemy ziarna w blenderze lub mielimy, rozgniatamy widelcem lub przecieramy przez sitko na pure (u mnie zostały większe kawałki ziaren soi). Dodajemy cebulkę, jajko, podsmażone na patelni pieczarki, natkę pietruszki, zioła i przyprawy do soi. Dosypujemy bułkę tartą w takiej ilości, aby otrzymać masę na kotlety. Formujemy z niej kotleciki i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na oleju na złoto.

Kotlety wspaniale smakują w różnymi dipami lub sosami. Ja podałam swoje z sosem tzatziki i sałatą lodową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ao_12 27.01.2013 10:28
bardzo ciekawy przepis
bernadetta2 20.05.2011 08:24
ciekawe
basia27 08.05.2010 23:12
przepis rewelacja
ania86 08.05.2010 22:39
ja również lubie soje
IlonaAlbertos 08.05.2010 18:51
Fajny przepis na smaczne danie. Lubię przepisy na dania z soi.
Katarzyna/kate1980 08.05.2010 11:15
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak