Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z winegretem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
papryka czerwona 1 sztuka
biała fasola 1 puszka
siekana dymka 1/2 szklanki
ocet winny 1/4 szklanki
oliwa 1/2 szklanki
musztarda 1 łyżka
cukier 1 łyżka
sól, pieprz do smaku
papryka żółta 1 sztuka
natka pietruszki 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z winegretem

Ryż ugotować na sypko. Papryki dokładnie umyć i pokroić w drobną kostkę. Warzywa wymieszać z ryżem, odsączoną fasolką, drobniutko poszatkowaną dymką i natką pietruszki. Ocet, oliwę, musztardę i przyprawy dobrze wymieszać na gładki sos. Polać nim ryż i odstawić sałatkę na kilka godzin do lodówki. Udekorować pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 15.12.2011 09:27
extra
RenataZ-et 29.09.2010 20:29
Fajny pomysł
Margo1 29.09.2010 07:33
kiedyś chyba raz zrobiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak