Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barszcz biały z wędzonym boczkiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Barszcz biały 1 op.
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
boczek wędzony 20 dkg
śmietana 12% 4 łyzki
bulion 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz biały z wędzonym boczkiem

W 1 litrze wody zagotować kostki bulionowe. W 1/2 szkl. wody rozpuścić barszcz biały i wlać na gotujący bulion. Boczek pokroić na małe kawałeczki i usmażyć bez dodawania tłuszczu. Boczek dodać do barszczu, doprawić majerankiem i czosnkiem. Podbić śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 29.09.2011 08:15
mniam
mamusia1 30.09.2010 20:10
w sam raz na piątkowy obiad!
Matik 28.09.2010 23:29
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak