Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos grzybowy na szybko

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej 2-3 łyżki
mąka ziemniaczana 2-3 łyzeczki
gęsta śmietana 1/2 szklanki
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Majeranek suszony Prymat
kostka rosołowa 1 szt
grzyby leśne 1/2 bardzo drobno pokrojone

Przepis i sposób przygotowania na: Sos grzybowy na szybko

Grzyby przesmażyć na oleju przez ok. 5 minut, zalać szklanką wody, dodać kostkę rosołową i gotować 10-15 minut. Przyprawić do smaku pieprzem, ziołami prowansalskimi i majerankiem (jeśli potrzeba także solą, ale moim zdaniem nie trzeba). W 1/4 szklanki wody rozprowadzić mąkę, dodać do sosu, zagotować. Na koniec dodać smietanę, podgrzać, nie gotować. Podawać wg. uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 18.06.2012 10:55
super
ben-ka 07.05.2012 18:09
lubię taki sosik ,pycha!
IZABELA29 19.03.2012 08:04
czy na wolno czy na szybko doskonały
olkaaa 04.02.2012 13:57
super
eli_555 06.08.2011 23:14
pycha
Izabela/bella81 14.07.2011 08:35
pyszny sosik
anemon 15.04.2011 07:56
A do jesieni i grzybów w lesie tak daleko.
Justyna223 28.10.2010 06:22
pyszny jest taki sos

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak