Sposób przygotowania

Grzyby przesmażyć na oleju przez ok. 5 minut, zalać szklanką wody, dodać kostkę rosołową i gotować 10-15 minut. Przyprawić do smaku pieprzem, ziołami prowansalskimi i majerankiem (jeśli potrzeba także solą, ale moim zdaniem nie trzeba). W 1/4 szklanki wody rozprowadzić mąkę, dodać do sosu, zagotować. Na koniec dodać smietanę, podgrzać, nie gotować. Podawać wg. uznania.

Komentarze

  • 1
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    pyszny jest taki sos
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    A do jesieni i grzybów w lesie tak daleko.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    pyszny sosik
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    czy na wolno czy na szybko doskonały
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    lubię taki sosik ,pycha!
  • 0
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !