Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini placuszki na francuskim cieście :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 szt
masło 1/2 łyżeczki
mleko 1 łyżka
suszone pomidory 1/4 szklanki
ser cheddar 2 łyżki (tarty)
ciasto francuskie 1 opakowanie (mrożone)

Przepis i sposób przygotowania na: Mini placuszki na francuskim cieście :

Ugotować ziemniaka, odcedzić , zrobić puree z masłem i mlekiem .Dodać odsączone pomidory pokrojone w paseczki , utarty ser .Wymieszać .Doprawić solą , pieprzem i ziołami prowansalskimi .Z ciasta wykroić szklaneczką 16 krążków .Położyć po dwa jeden na drugim .Na ciasto nakładać puree ziemniaczane z dodatkami ( na każdy 1/8 puree ).Ozdobić brzegi placuszków i górę kawałkami ciasta które pozostały z wykrawania. Piec w rozgrzanym piekarniku przez 25-30 minut. Podawać z czystą zupą pomidorową .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 25.06.2012 15:07
super przepis
iza15 17.09.2011 16:47
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak