Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto pianka z ananasem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śnieżka 2 op
mleko 3,2% 400 ml
ananas w puszce 1 puszka
nektarynka 1 szt
jabłko do dekoracji
biszkopty okrągłe 1 paczka
galaretka truskawkowa 1 szt.
galaretka kiwi 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto pianka z ananasem

Rozrabiamy galaretkę o smaku kiwi w 1 szklance gorącej wody,dokładnie mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce.Po 15 minutach rozrabiamy galaretkę o smaku truskawkowym.Gdy zielona galaretka zacznie tężeć wlewamy do głębokiego naczynia 200ml mleka,wsypujemy śnieżkę i miksujemy 3 minuty.Do gotowej śnieżki wlewamy tężejącą galaretkę,dokładnie mieszamy.Gotową masę wlewamy do tortownicy lub blachy z wyłożonym biszkoptami spodem.Tortownicę wstawiamy do lodówki.Gdy truskawkowa galaretka zacznie tężeć także mieszamy ją z gotową śnieżką.Wyciągamy tortownicę z lodówki,układamy plastry ananasa i zalewamy je gotową truskawkowa masą.Po 5 minutach dekorujemy ciasto nektarynkami,ananasem i jabłkiem.Ciasto wstawiamy do lodówki na 2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 23.10.2011 22:08
super !
bernadetta2 23.08.2011 10:35
ciekawe
ziutula
ziutula 23.05.2011 19:20
pyszne do kawki....
Ewelina43
Ewelina43 21.11.2010 12:23
ale pyszne!
buksiak12 29.09.2010 16:02
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak