Sposób przygotowania

Rozrabiamy galaretkę o smaku kiwi w 1 szklance gorącej wody,dokładnie mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce.Po 15 minutach rozrabiamy galaretkę o smaku truskawkowym.Gdy zielona galaretka zacznie tężeć wlewamy do głębokiego naczynia 200ml mleka,wsypujemy śnieżkę i miksujemy 3 minuty.Do gotowej śnieżki wlewamy tężejącą galaretkę,dokładnie mieszamy.Gotową masę wlewamy do tortownicy lub blachy z wyłożonym biszkoptami spodem.Tortownicę wstawiamy do lodówki.Gdy truskawkowa galaretka zacznie tężeć także mieszamy ją z gotową śnieżką.Wyciągamy tortownicę z lodówki,układamy plastry ananasa i zalewamy je gotową truskawkowa masą.Po 5 minutach dekorujemy ciasto nektarynkami,ananasem i jabłkiem.Ciasto wstawiamy do lodówki na 2 godziny.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smakowite
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ale pyszne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne do kawki....
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    super !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !